BEGELEIDING & COACHING JEUGD (12-18 JAAR)

Soms loopt je leven even niet zoals je dat graag wil. Je maakt bijvoorbeeld iets mee waardoor je in de knoop zit met verdriet of boosheid. Misschien pieker je veel over dingen die zijn gebeurd of die nog moeten komen. Misschien is de stress op school zo hoog dat je er slecht van slaapt. Maak je steeds ruzie met vriend(inn)en of je ouders. Of misschien vind je het lastig om voor jezelf op te komen.

Wat er ook precies speelt, vanaf het moment dat je 12 jaar bent, ben je welkom in mijn praktijk. Ik probeer je zo goed mogelijk te leren kennen, zodat ik begrijp wat er in jouw leven gebeurt en hoe jij dingen ervaart. We praten daarom niet alleen over moeilijkheden, maar ook over wat jou blij maakt en waar je goed in bent. Samen onderzoeken we wat je graag wil veranderen. Hoe je gemakkelijker om kunt gaan met vervelende dingen die je meemaakt. En wat je nodig hebt om (weer) meer plezier te maken. Ik begrijp dat praten over jezelf best lastig kan zijn, dus we gaan op zoek naar een manier die bij je past.

Jij hebt alles al in huis om jezelf vooruit te helpen, daar ben ik van overtuigd. Ik loop alleen een stukje met je mee, omdat het samen vaak gemakkelijker is om de weg te vinden dan alleen. Je gaat jezelf nog wat beter leren kennen dan je al doet. En je gaat leren hoe je jouw kwaliteiten kunt gebruiken om te doen wat jij belangrijk vindt in je leven.

 

 

** Ben je jonger dan 16 jaar, dan kom je naar de eerste afspraak samen met (een van) je ouders. Daarna bespreken we samen wanneer we elkaar zonder je ouder(s) zien en wanneer we weer samenkomen. Vanaf 16 jaar mag je daarover in de meeste gevallen zelf beslissen. Het werkt vaak goed als je ouder(s) je thuis kunnen ondersteunen bij de stappen die je zet in de begeleiding.