OVER MIJ

 

Ik ben Eefke Scheepers (1981). In mijn eigen praktijk werk ik als psycholoog, ACT coach en mindfulnesstrainer. Bevlogen en met een eindeloze interesse in mensen, communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Samen met mijn vriend en twee kinderen woon ik in Eindhoven. Na het afronden van mijn studie psychologie aan de Radboud Universiteit (2004) heb ik jarenlang jeugd, volwassenen en gezinnen begeleid in verschillende settings. Zowel mijn cliënten als mijn persoonlijke leven leerden mij dat het leven niet alleen maar leuk en maakbaar is. Dat je omstandigheden niet altijd in de hand hebt. En dat een focus op het wegmaken van klachten, vaak ten koste gaat van groei. Ik leerde de meerwaarde kennen van positieve psychologie. Van “beter leren voelen” in plaats van “je beter voelen“. Van het leven voluit leven mét alle obstakels die je tegenkomt. 

Er wordt veel verwacht van mensen in de samenleving van nu. Meedoen in het onderwijs, het sociale leven en op de arbeidsmarkt vraagt er om allerlei ballen tegelijk (en liefst perfect) in de lucht te houden. Als dat even niet lukt, vertellen we elkaar dat we nóg beter ons best moeten doen. Of doen we er alles aan om moeilijkheden zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Ze passen immers niet in het ideale plaatje van gelukkig zijn. 

In mijn ogen ligt de sleutel tot veerkracht precies daar. Bij erkennen dat iedereen soms zijn worstelingen heeft. En bij de manier van omgaan met jezelf en de uitdagingen die je tegenkomt. Want dat is wat je wél in de hand hebt. Als professional ondersteun ik anderen in dit leerproces; zelfinzicht vergroten, balans hervinden en persoonlijk leiderschap ontwikkelen.

Lees meer over mijn visie en aanbod.

 


werkwijze

In mijn praktijk bied ik psychologische begeleiding, coaching en training aan individuen of (kleine) groepen. Particulier en ook in samenwerking met bedrijven.

Mijn doel is jou bewust even stil te laten staan. Met twee benen op de grond uitdagingen onder ogen te zien en vaardigheden te leren om evenwicht gemakkelijker te herstellen. Leren door te ervaren in het hier en nu, waarbij zorgvuldig afstemmen op jezelf en de ander centraal staat. Ik werk graag met evidence-based behandelmethoden, maar altijd volledig op maat gemaakt door persoonlijke aandacht. In samenwerking met jou ben ik betrokken, direct, warm en daadkrachtig. Ik daag je op een prettige manier uit om nieuwe stappen te zetten, waarbij respect en veiligheid voorop staan en er altijd ruimte is voor humor.

Ik ben geschoold en ervaren in het beoefenen van verschillende psychologische behandelmethoden en coachingstechnieken. De manier waarop we werken stem ik altijd met jou af, om goed aan te sluiten bij wat jij wil bereiken.

Nieuwsgierig naar het aanbod? Bekijk het hier.

 


waarden

De volgende waarden staan centraal in mijn werkwijze…

Veiligheid in contact. Om jezelf te ontwikkelen is het nodig je kwetsbaar op te stellen. Kijken naar jezelf vraagt moed en een basis van vertrouwen. Die basis creëren we samen in een open en eerlijk contact.

Gelijkwaardigheid In een training of coachingstraject sta ik naast je, niet boven je. Vanuit een gelijkwaardige houding maar een andere rol, onderzoeken we samen wat er al is en wat er te leren valt.

Daadkracht Binnen elke werkvorm gaan we gericht en effectief aan de slag. Om verandering te bewerkstelligen nodig ik je uit om actief verantwoordelijkheid te nemen in je eigen leerproces.

 


OPLEIDINGEN EN REGISTRATIES

Ik ben opgeleid tot psycholoog aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarna heb ik (postdoctorale) opleidingen gevolgd op o.a. de volgende gebieden:

* Acceptance and Commitment Therapy  –  therapeut, coach en trainer voor volwassenen/adolescenten/jeugd

* Mindfulness  –  trainer voor volwassenen/adolescenten/jeugd

* Traumabehandeling  –  EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

* Oplossingsgerichte therapie

* Rouw- en Verliesbegeleiding

* Hechtingsrelaties

* Hoogsensitiviteit

* Coaching van professionals

Elk jaar volg ik bij- en nascholingen op het gebied van mijn huidige en nieuwe specialisaties.

Ik sta geregistreerd als Psycholoog NIP bij de Nederlandse beroepsvereniging voor psychologen (NIP) en in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Als lid van mijn beroepsvereniging houd ik me aan de beroepscode en handel ik volgens vakinhoudelijke richtlijnen.  

 

CONTACT