TARIEVEN EN VERGOEDINGEN

 

Tarieven

Individuele sessies duren 50-60 minuten. De kosten hiervoor zijn €90,- per sessie, vrijgesteld van BTW (*). Op verzoek zijn langere sessies mogelijk van bijvoorbeeld anderhalf uur. 

De kosten voor een mindfulness groepstraining met acht bijeenkomsten zijn €325, vrijgesteld van BTW (*).

Voor zakelijke trajecten (individuele- of groepsbegeleiding, mindfulness of gedragstraining) betaald door de werkgever, wordt een offerte op maat gemaakt.

 

* Geldende tarieven voor particulieren, vanaf januari 2023. Prijswijzigingen voorbehouden. Wijzigingen in tarieven zijn niet van invloed op lopende trajecten

 


OnverZekerde zorg

Als Psycholoog NIP werk ik volgens de beroepscode en vakinhoudelijke kwaliteitsrichtlijnen. Ik werk contractvrij; er zijn geen afspraken gemaakt met zorgverzekeraars of gemeenten en de sessies in mijn praktijk worden niet vergoed. Dat is een bewuste keuze:

* ik kan privacy en vertrouwelijkheid waarborgen. Jij als klant hebt maximale invloed op de duur en inhoud van de begeleiding. Zonder tussenkomst van – of gegevensuitwisseling met – een derde partij zoals een verzekeraar.

* een verwijzing van de huisarts is niet nodig en er hoeft geen DSM classificatie (psychische stoornis) vastgesteld te worden om een traject vergoed te krijgen.

* je eigen risico van minimaal €385,- wordt niet aangesproken.

* de vergoeding vanuit de zorgverzekeraars (basis-GGZ) is beperkt; veel klachten – waaronder stressklachten, relatieproblemen, burn-out of rouw –  komen niet in aanmerking voor vergoeding.

* ik besteed graag meer tijd aan efficiënte en kwalitatief goede zorg dan aan administratieve handelingen.

 

Informeer eens bij je werkgever of uitkerende instantie naar mogelijkheden voor een financiële bijdrage. Vaak steunt een werkgever het initiatief om jezelf te ontwikkelen en/of ziekteverzuim te voorkomen. Daarnaast zijn er vanuit de gemeente (in het geval van Eindhoven; via WIJ) soms mogelijkheden voor vergoeding vanuit de WMO/persoonsgebonden budget of bijzondere bijstand (in het geval van een inkomen op bijstandsniveau).

Ook wanneer derden de betalende partij zijn, zullen zij geen inhoudelijke informatie ontvangen over de begeleiding, tenzij je dat zelf nadrukkelijk wenst en de informatie vooraf hebt ingezien.

 

 

Heb je vragen over vergoedingen of kom je er zelf niet helemaal uit, neem gerust contact met me op dan denk ik met je mee.

 

CONTACT