TARIEVEN EN VERGOEDINGEN

 

Tarieven

Individuele sessies duren 60 minuten. De kosten hiervoor zijn €95,- per sessie (inclusief verslaglegging en administratiekosten). De sessies zijn vrijgesteld van BTW (*). Op verzoek zijn langere sessies mogelijk van bijvoorbeeld anderhalf uur. 

De kosten voor een mindfulness groepstraining met acht bijeenkomsten zijn €325, vrijgesteld van BTW (*).

Voor zakelijke trajecten (individuele- of groepsbegeleiding, mindfulness of gedragstraining) betaald door de werkgever, wordt een offerte op maat gemaakt.

 

* Geldende tarieven voor particulieren vanaf januari 2024, wijzigingen voorbehouden.

 


OnverZekerde zorg

Als PSYCHOLOOG NIP® werk ik volgens de beroepscode en vakinhoudelijke kwaliteitsrichtlijnen. Ik heb ervoor gekozen om niet binnen de verzekerde GGZ te werken.

Dat betekent dat er geen afspraken zijn met zorgverzekeraars en dat de sessies in mijn praktijk niet vergoed worden. Dit is een bewuste keuze:

* je kunt al terecht met milde psychische klachten, of met een vraag gericht op persoonlijke ontwikkeling.

* een verwijzing van de huisarts is niet nodig en er hoeft geen DSM diagnose (psychische stoornis) vastgesteld te worden om een traject vergoed te krijgen.

* ik kan privacy en vertrouwelijkheid waarborgen, zonder tussenkomst van – of gegevensuitwisseling met – een derde partij zoals een verzekeraar.

* jij als klant hebt maximale invloed op de frequentie, duur en inhoud van de begeleiding. 

* je eigen risico van minimaal €385,- wordt niet aangesproken.

* de vergoeding vanuit de zorgverzekeraars (basis-GGZ) is beperkt; veel klachten – waaronder stressklachten, relatieproblemen, burn-out of normale rouw –  komen niet in aanmerking voor vergoeding.

* ik besteed graag meer tijd aan kwalitatief goede zorg dan aan administratieve handelingen.

 

Informeer eens bij je werkgever of uitkerende instantie naar mogelijkheden voor een financiële bijdrage. Vaak steunt een werkgever het initiatief om jezelf te ontwikkelen en/of je veerkracht te versterken om ziekteverzuim te voorkomen. 

Ook wanneer derden de betalende partij zijn, zullen zij geen inhoudelijke informatie of verklaringen ontvangen van Eefke Scheepers PSYCHOLOGIE&COACHING aangaande (de voortgang van) de begeleiding. 

 

 

Heb je vragen over vergoedingen of kom je er zelf niet helemaal uit, neem gerust contact met me op dan denk ik met je mee.

 

CONTACT