TARIEVEN EN VERGOEDINGEN

 

Tarieven

Individuele sessies duren 60 minuten. De kosten hiervoor zijn €95,- per sessie, vrijgesteld van BTW (*). Op verzoek zijn langere sessies mogelijk van bijvoorbeeld anderhalf uur. 

De kosten voor een mindfulness groepstraining met acht bijeenkomsten zijn €325, vrijgesteld van BTW (*).

Voor zakelijke trajecten (individuele- of groepsbegeleiding, mindfulness of gedragstraining) betaald door de werkgever, wordt een offerte op maat gemaakt.

 

* Geldende tarieven voor particulieren vanaf januari 2024, wijzigingen voorbehouden.

 


OnverZekerde zorg

Als PSYCHOLOOG NIP® werk ik volgens de beroepscode en vakinhoudelijke kwaliteitsrichtlijnen. Ik heb ervoor gekozen om niet binnen de verzekerde GGZ te werken.

Dat betekent dat er geen afspraken zijn met zorgverzekeraars en dat de sessies in mijn praktijk niet vergoed worden. Dit is een bewuste keuze:

* ik kan privacy en vertrouwelijkheid waarborgen, zonder tussenkomst van – of gegevensuitwisseling met – een derde partij zoals een verzekeraar.

* jij als klant hebt maximale invloed op de duur en inhoud van de begeleiding. 

* een verwijzing van de huisarts is niet nodig en er hoeft geen DSM diagnose (psychische stoornis) vastgesteld te worden om een traject vergoed te krijgen.

* je eigen risico van minimaal €385,- wordt niet aangesproken.

* de vergoeding vanuit de zorgverzekeraars (basis-GGZ) is beperkt; veel klachten – waaronder stressklachten, relatieproblemen, burn-out of rouw –  komen niet in aanmerking voor vergoeding.

* ik besteed graag meer tijd aan kwalitatief goede zorg dan aan administratieve handelingen.

 

Informeer eens bij je werkgever of uitkerende instantie naar mogelijkheden voor een financiële bijdrage. Vaak steunt een werkgever het initiatief om jezelf te ontwikkelen en/of ziekteverzuim te voorkomen. Daarnaast zijn er vanuit de gemeente (in het geval van Eindhoven; via WIJ) soms mogelijkheden voor vergoeding vanuit de WMO/persoonsgebonden budget of bijzondere bijstand (in het geval van een inkomen op bijstandsniveau).

Ook wanneer derden de betalende partij zijn, zullen zij geen inhoudelijke informatie ontvangen over de begeleiding, tenzij je dat zelf nadrukkelijk wenst en de informatie vooraf hebt ingezien.

 

 

Heb je vragen over vergoedingen of kom je er zelf niet helemaal uit, neem gerust contact met me op dan denk ik met je mee.

 

CONTACT