BEGELEIDING & COACHING


“Onze grootste overwinning is niet dat we nooit falen, maar dat we telkens als we struikelen weer opstaan.” – Confucius

 

Individuele begeleiding

Volledige aandacht voor jezelf, in een traject op maat. Jouw leerproces staat centraal, met als uitgangspunt dat wat jíj graag wil bereiken of veranderen. We brengen samen je persoonlijke situatie in kaart. Hoe je omgaat met (moeilijke) omstandigheden, persoonlijke grenzen, dingen die je belangrijk vindt en wat de rol is van je denken en gevoel daarin. Samen met brein- en stress educatie zorgt dit voor inzicht in het ontstaan en in stand houden van je klachten. De grootste kracht zit vervolgens in een werkwijze waarbij niet alleen je hoofd wordt aangesproken, maar juist ook het ervaren centraal staat. Afhankelijk van waar je uitdaging ligt, gaan we aan de slag met vaardigheden die jouw veerkracht versterken. Denk bijvoorbeeld aan leren de controle over denken vaker los te laten, erkenning geven aan kwetsbaarheid (en daarbij horende lastige emoties), je bewust worden van signalen en reguleringsmogelijkheden van je lichaam of investeren in dat wat je écht belangrijk vindt.

Gedragspatronen doorbreken vraagt tijd en oefening. Je krijgt daarom praktische handreikingen waarmee je direct aan de slag kunt in je dagelijks leven. Om het leerproces te versnellen én leuker te maken, krijg je naast de gesprekken ook toegang tot een digitale leeromgeving (e-health) vol met inspiratie, extra uitleg en oefeningen.

Lees meer over tarieven en vergoedingen of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. 

 

buitenpsychologie / wandelsessies

Individuele begeleiding of coaching kan ook buiten plaatsvinden, wandelend door het bos of over de Stratumse Heide.

Een “buitenkantoor” geeft vaak meer ruimte aan voelen wat er in je lijf gebeurt. Het helpt je vertragen, stevig met je voeten op de grond te staan wanneer het hoofd vol is met (pieker)gedachten. Met nieuwsgierigheid en een open blik te kijken of luisteren naar wat er om je heen gebeurt. Buiten zijn in de natuur werkt stress verlagend en brengt je letterlijk in beweging. Het helpt je je eigen richting te kiezen en te ervaren wat je tegenkomt als jouw pad niet de gebaande weg volgt.

Lees meer over tarieven en vergoedingen of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. 

 

Coaching on the Job

Handelingsgerichte coaching in je eigen omgeving, precies daar waar je uitdaging ligt. Met coaching on the job kijk ik een keer mee in een situatie die verbonden is met jouw hulpvraag. Dit kan een werksituatie zijn (zoals in gesprek met een collega/klant, in de klas van een leerkracht) of een persoonlijke situatie (zoals binnen het gezin). Ik kijk mee met de gang van zaken zoals die normaal gesproken plaatsvindt. Achteraf geef ik (individueel) op een respectvolle en opbouwende manier feedback op basis van de observatie. De opbrengst voor jou is inzicht in je gedrag en communicatie, met concrete handvatten waarmee je direct aan de slag kunt in de praktijk.

Coaching on the job kan op zichzelf worden ingezet, of als onderdeel van een begeleidingstraject.

Lees meer over tarieven en vergoedingen of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.