OVER MIJ

Hoi, ik ben Eefke (1981).
In mijn eigen praktijk werk ik als psycholoog, ACT therapeut en mindfulness trainer. Bevlogen en met een eindeloze interesse in mensen, communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Samen met mijn vriend en twee kinderen woon ik in Eindhoven. Na het afronden van mijn studie psychologie aan de Radboud Universiteit (2004) heb ik jarenlang jeugd, volwassenen en gezinnen begeleid in verschillende settings. Zowel mijn cliënten als mijn persoonlijke leven leerden mij dat het leven niet alleen maar leuk is. Dat je omstandigheden niet altijd in de hand hebt. En dat een focus op het wegmaken van klachten, vaak ten koste gaat van groei. Ik leerde de meerwaarde kennen van “beter leren voelen”, in plaats van “je beter voelen”. De meerwaarde van positieve psychologie en van het leven voluit leven mét alle obstakels die je tegenkomt. 

Er wordt veel verwacht van mensen in de samenleving van nu. Meedoen betekent allerlei ballen tegelijk (en liefst perfect) in de lucht houden. Als dat even niet lukt, zijn we vaak geneigd om nóg beter ons best te doen om regie te behouden. We doen er alles aan om moeilijkheden zo snel mogelijk onder controle te krijgen óf uit de weg te gaan. Ze passen immers niet in het ideale plaatje van gelukkig zijn. 

In mijn ogen ligt de sleutel tot veerkracht precies daar. Bij erkennen dat je je niet altijd goed hoeft te voelen om een gelukkig leven te leiden. En bij de manier van omgaan met jezelf en de uitdagingen die je tegenkomt. Want dat zijn dingen die je wél in de hand hebt.

Als professional ondersteun ik anderen in dit leerproces; zelfinzicht vergroten, balans hervinden en persoonlijk leiderschap ontwikkelen.

Lees meer over mijn visie en aanbod.

 


werkwijze

In mijn praktijk geef ik psychologische begeleiding, coaching en training aan individuen of (kleine) groepen. Particulier en ook in samenwerking met bedrijven.

Mijn doel is jouw (zelf)bewustzijn te vergroten. Persoonlijke uitdagingen onder ogen te zien en vaardigheden te ontwikkelen om evenwicht gemakkelijker te herstellen. Leren door te ervaren in het hier en nu, waarbij zorgvuldig afstemmen op jezelf en de ander centraal staat. Ik werk graag met evidence-based behandelmethoden, altijd volledig op maat gemaakt. In mijn ogen is echter niet alleen de werkwijze, maar vooral ook de onderlinge klik belangrijk voor de effectiviteit van een begeleidingstraject. Daarom hecht ik veel waarde aan het opbouwen van een fijne samenwerking. Van mij kun je betrokkenheid, directheid en een warme, daadkrachtige houding verwachten. In ons contact staat respect voorop en is er altijd ruimte voor humor.

Ik ben geschoold en ervaren in het beoefenen van verschillende psychologische behandelmethoden en coachingstechnieken. De manier waarop we werken stem ik altijd met jou af, om goed aan te sluiten bij wat jij wil bereiken.

Nieuwsgierig naar het aanbod? Bekijk het hier.

 


waarden

De volgende waarden staan centraal in mijn werkwijze…

Veiligheid in contact. Om jezelf te ontwikkelen is het nodig je kwetsbaar op te stellen. Kijken naar jezelf vraagt moed en een basis van vertrouwen. Die basis creëren we samen in een open en eerlijk contact.

Gelijkwaardigheid Als psycholoog/coach sta ik naast je, niet tegenover je. Vanuit een gelijkwaardige houding maar een andere rol, onderzoeken we samen wat er al is en wat er te leren valt.

Daadkracht Binnen elke werkvorm gaan we gericht en effectief aan de slag. Om verandering te bewerkstelligen nodig ik je uit om actief verantwoordelijkheid te nemen in je eigen leerproces.

 


OPLEIDINGEN EN REGISTRATIES

Ik ben opgeleid tot psycholoog aan de Radboud Universiteit Nijmegen en daarna ook postdoctoraal opgeleid. Ik heb ervoor gekozen me niet te registreren in het BIG-register, omdat dat voor mij beter past bij de manier waarop ik mijn praktijk wil vormgeven. Ik wil op een laagdrempelige manier zorg bieden; veerkracht versterken zonder een formele DSM-V diagnose als uitgangspunt. Ik draag daarbij zorg voor een goede beoordeling van welke hulp passend is en of het aanbod van mijn praktijk daarbij aansluit.

Ik ben geschoold op verschillende gebieden, waarvan met name onderstaande terugkomen in mijn huidige manier van werken:

* Acceptance and Commitment Therapy  –  Master registratie (basis, vervolg en specialisaties) 

* Mindfulness  –  trainer MBCT/MBSR (Mindfulness Based Cognitive Therapy / Mindfulness Based Stress Reduction)

* Behandeling van insomnie (slapeloosheid)

* Lichaamsgerichte en ervaringsgerichte technieken (o.a. vanuit Focusing, Polyvagaal Theorie, schematherapie)

* Buitenpsychologie / wandeltherapie

* Oplossingsgerichte therapie

* Rouw- en verliesbegeleiding

* Omgaan met hoogsensitiviteit

* Coaching van professionals

Een meer volledig overzicht is te vinden op LinkedIn. Ik vind het belangrijk me te blijven ontwikkelen en mijn professioneel handelen te blijven toetsen. Dit doe ik onder meer door collegiale intervisie en het jaarlijks volgen van nascholingen. 

Ik sta op basis van mijn opleiding, werkervaring en verklaringen van collega’s, geregistreerd met het dienstmerk PSYCHOLOOG NIP®, bij de Nederlandse beroepsvereniging voor psychologen (NIP). Als lid van mijn beroepsvereniging houd ik me aan de beroepscode en handel ik volgens vakinhoudelijke richtlijnen.  

 

CONTACT